Kunnen sokken praten?

Ongevouwen was zei tegen mij: “Dit is een heel grote klus, die jij niet af krijgt.”

Of: “Wat ben jij een slechte huisvrouw, die de was niet vouwt.”

Dit is gelukkig voor mij al lang geleden. In die tijd hoorde ik de was niet praten. Het was een onaangenaam gevoel, dat niet ‘uitgesproken’ werd. Omdat we onaangename situaties zoveel mogelijk willen voorkomen, vouwde ik bijna geen was, zodat ik niet met dat onaangename gevoel werd geconfronteerd. Zo kwam ik in een vicieuze cirkel terecht.

Toen ik me deze dynamiek bewust werd, waren de oplossingen best snel gevonden. Nu met een gezin van 3 personen, is de situatie veel rustiger. Ik weet, dat het me gelukkig altijd lukt om de was te regelen.

Dus ja, voorwerpen kunnen tegen ons spreken. Wij leggen hun ‘de woorden in de mond’. Dit is een heel klein detail van ons dagelijks leven.

Zo zijn er heel veel situaties, die voor een bepaalde sfeer zorgen in ons leven. Zolang we het ons niet bewust zijn, weten we ook niet welke sfeer dit veroorzaakt. Behalve dat spullen tegen ons praten hebben we ook een innerlijke criticus.

Dat kan in sommige gevallen echt een heel actieve kletskous zijn, die bijna de hele dag babbelt. Let er maar eens op, of jouw spullen tegen je praten. En of je een actieve criticus hebt.

Ik ben benieuwd te horen hoe dat bij jou gaat. Door acceptatie en met Liefde naar jezelf te kijken, kan je dit verminderen en wordt je leven prettiger.